Kordonboyu Mah. Ankara Cad. Hamam Sok. No:45/A Kartal / İstanbul +90 216 353 71 58

Blog

Apple Watch 7 Serisi Hakkında Merak Edilenler

Teknoloji firmaları özellikle de son 10 yıldır araştırmalarını çok daha etkili şekilde yürütmeye başladılar. Özellikle de giyilebilir teknoloji konusunun önemi de artış gösterdi. Apple Watch 7 serisi de önceki serinin geliştirilmesi ile beraber kullanıcılara aradıklarını vermeyi hedefliyor.

 

Çok Daha Büyük ve Dayanıklı Ekran

Yeni Apple Watch 7 serisi 45 mm ve 41 mm boyutlarına sahip. Bu da önceki modele nazaran 1 mm daha büyük olduğu anlamına geliyor. Normalde bilek aşağıya indiğinde akıllı saatler uyku moduna geçer. Dolayısıyla cihazı kullanmak için bu moddan çıkartmak gerekir. Bu seride ise aynı pozisyonda ekran daha fazla parlak oluyor. Böylece mod değiştirilmeden saati görmek mümkün hale geliyor.

 

Çatlama ve kırılmalara karşı daha dayanıklı olması adına %50 oranında daha güçlü ve sağlam geometri ile cihaz tekrardan tasarlanan ön kristal ile kullanıcılara sunuluyor. IP6X suya dayanıklılık derecesi sayesinde de yüzerken cihazın zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

 

Sensörleri

6 serisi ile aynı sensörlere sahip olan bu seride dahili pusula, üçüncü nesil optik kalp sensörü, ikinci nesil hoparlör, mikrofon ve her zaman açık altimetre yer almaktadır. Aynı zamanda kullanıcının sert bir düşüş yapıp yapmadığını algılamakta ve buna göre acil servis ile iletişime geçmektedir.

 

Cihaz Performansı

64 bit çift çekirdekli işlemciye ve 32 GB depolama alanına sahip olan Apple Watch 7 serisi S6 yongasına oranla %20 daha hızlı bir performansı kullanıcılarına sunuyor.

 

WatchOS 8

Akıllı saatte WatchOS 8 mobil işletim sistemi bulunuyor. Yeni arayüz ile beraber istenilen zaman saatin görünümünü değiştirmek mümkün oluyor. Bununla beraber odak modunun kullanılması ile beraber dikkat dağıtabilecek şeylerin filtrelenmesi de mümkün oluyor.

 

Tai Chi, cihazdaki sağlık uygulamalarına eklenmiş. Aynı zamana Mindfullness uygulaması kullanılarak farkındalığın arttırılması mümkün hale gelirken Cihaz Bul özelliği kullanılarak eğer ki Apple cihazları kaybolursa bunlar kolaylıkla bulunabiliyor.

 

Daha büyük ekrana sahip olan saat sayesinde kolaylıkla mesaj yazılabiliyor. Apple Music Voice Plan ile Siri kullanılması ile beraber Apple Music içerisinde yer bulmakta olan bütün şarkılara, istasyonlara ve çalma listelerine ulaşılabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top