Kordonboyu Mah. Ankara Cad. Hamam Sok. No:45/A Kartal / İstanbul +90 216 353 71 58

Blog

Android için 12 Tabanlı MIUI 13 Güncellemesinin Detayları

Xiaomi tarafından yapılmakta olan MIUI 13 arayüz çalışmaları hızla devam ediyor. 28 Aralıkta Çin ve 26 Ocakta küresel pazarlarda kullanılması adına sunulan yeni sürüm ile alakalı detaylar ise şimdilerde pek çok kullanıcının araştırmalarını yaptığı konulardan bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde bu güncelleme Redmi Note 10 Pro 5G için yayınlanırken POCCO X3 GT için de bekleyiş süresi başlamıştı. Bir süre önce ise bu bekleyiş sona erdi ve cihazlar bu güncellemeyi almaya başlamış oldu. 3,2 GB boyutunda olan güncelleme Şubat 2022 güvenlik ekine de ev sahipliği yaparken V13.0.3.SKPMIXM yapı numarası ile cihazlara geliyor.

 

MIUI 13 Güncellemesini Almış ya da Yakın Zamanda Alacak POCO Modelleri

– POCO M4 Pro

—POCO M4 Pro 5G

—POCO X3 Pro

—POCO F3 GT

—POCO X2

—POCO X3 (Hindistan)

—POCO X3 NFC

—POCO M2

—POCO M2 Reloaded

—POCO M2 Pro

—POCO M3

—POCO M3 Pro 5G

—POCO M4

—POCO F3

—POCO C3

—POCO C31 ve POCO F2 Pro

 

Temel MIUI 13 Özellikleri

Kullanıcılara sunulan MIUI 13 güncellemesi, beraberinde pek çok özelliği de getirmiş oluyor. Bilindiği üzere Xiaomi, cihaz gizliliği konusunu her zaman ön plana çıkartıyor. Bundan dolayı da yeni güncelleme ile cihazlara elektronik dolandırıcılığa karşı koruma, yüz doğrulama koruması ve akıllı tanımlama gibi farklı gizlilik özelliklerini getiriyor.

 

Bununla beraber MIUI 13 ile beraber verim ve stabiliteye odaklanıyor. MIUI 12.5 Enhance sürümü ile kıyaslanınca ve güncelleme ile birlikte akıcılık %15 ila %52 oranında artış gösterirken aynı zamanda uygulamaların akıcılığında da %20 ila 26 oranında bir artış ortaya çıkıyor. Genel kullanıcı deneyiminin arttırılması adına ise Bilgi İşlem 2.0 ile Sıvı Depolama ve Atomik Bellek de geliştirilmiş durumda olacak. Ana ekran için yeni getirilen widget düzeni ile beraber de bunlar istenildiği gibi bilgisayara da sürüklenerek yerleştiriliyor. Yine bu güncelleme ile Mi Magic Center özelliği de kullanıma açılıyor. Bu sayede kullanıcılar bağlı olan cihazlarını, medyaları oynatabilmek adına uzaktan kumanda gibi çalıştırabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top