Kordonboyu Mah. Ankara Cad. Hamam Sok. No:45/A Kartal / İstanbul +90 216 353 71 58

Blog

2022 İçin Satın Alınabilecek En İyi Xiaomi Akıllı Cihazlar

İlk olarak akıllı cep telefonu piyasasına girmiş olduğu günden itibaren Xiaomi markası senede bir ya da iki modeli ortaya çıkartıyordu. Lakin bu sayı her geçen gün artmaya başladı. Günümüze gelindiği zaman markanın üretmekte olduğu cihazların yalnızca sayıları artmadı. Aynı zamanda marka, ürettiği cihazların bazılarını POCO ve Redmi olarak 2 farklı markanın ismi altında satışa sunmaya devam ediyor. Kullanıcılar 2022 yılında Xiaomi akıllı cep telefonu almak isterlerse hangisini seçmeleri gerektiği ile alakalı yaptıkları araştırmalarda farklı modeller karşılarına çıkıyor.

 

2022’nin En İyi Xiaomi Modelleri

Genel olarak Xiaomi markası artık her sene çok fazla sayıda akıllı cep telefonunu kullanıcılarına tanıtıyor. Bu cep telefonlarının bir kısmı başka markaların altında bazıları ise sadece belirli bölgelere ve ülkelere özel olarak satışa sunulmakta. Ortaya çıkan bu durum doğal olarak bazı avantajları ve dezavantajları da beraberinde getiriyor. Avantaj, kullanıcıların hemen her bütçeye uygun ve kendi sınıfı içerisinde rekabet ortamı olan bir ürün gamına sahip olması örnek olarak verilebiliyor. Yani orta segmentte bir performans için amiral gemisi işlemcisine sahip bir model ya da en iyi ekran deneyimini ortaya koyan modeller seçilebiliyor. Dezavantaj ise yine ürün sayısının fazla olması. Yani çok fazla model ortaya çıktığı için bunların hepsine hızlı bir şekilde güncelleme desteği vermek de son derece zor. Dolayısıyla 2022 için cihaz seçimi yaparken her segmentten en iyi cihaz listeye eklendi.

 

Amiral gemisi olarak tanımlanan Xiaomi 12 Pro, 4 nm Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip olan bir cihaz. 120 Hz yenileme hızını destekleyen 2K çözünürlüklü 6.73 inç AMOLED ekrana sahip olup 128 GB/ 256 GB depolama alanına sahip. Orta segment içinse 2022 yılının seçimi Xiaomi 12 Lite. Snapdragon 778G işlemcili cihaz 6.55 inç, 120 Hz ekran tazeleme hızı FullHD Plus OLED panele sahip. Uygun bütçeye sahip giriş seviyesi içinse Redmi Note 11 Pro+ 5G tercih edilebilir. MediaTek Dimensity 920 işleöciye sahip cihaz, 6.7 inç AMOLED FHD+ çözünürlüklü ekrana sahip.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top